20/آبان/1403 | 08:31
وعده وزیر نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق به ۳۸ هزار مگاوات بازگشت قطعی برقی در زمستان بعد از سه سال افزایش ۵۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در نیمه دوم سال احتمال آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در کشور از فردا+ جزییات مدیریت مصرف تنها راه نجات کشور از ناترازی انرژی است دولت به توسعه پالایشگاه‌های کوچک به عنوان یک اولویت اساسی بپردازد توضیحات درباره صدا‌های مهیب در پالایشگاه آبادان کاهش واردات بنزین بدون بهینه‌سازی هزینه‌اش از جیب مردم است سوزاندن سالانه ۵ میلیارد دلار گاز فلر در پالایشگاه‌ها افزایش ۱۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاهی کشور در نیمه نخست سال قیمت برق متناسب با الگوی مصرف پلکانی افزایش می‌یابد افزایش ۱۷ درصدی مصرف برق صنایع انرژی بر در سال ۱۴۰۳ معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب شد کاهش ناترازی گاز همزمان با اجرای ۵۰ درصد از قوانین بهینه‌سازی انرژی صنعت برق محدودیتی برای تامین برق مردم در زمستان ندارد ۲۵ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز شد ضرورت شتاب‌بخشی به توسعه میدان‌های مشترک
۱۷:۵۸ ۱۴۰۳/۰۶/۱۹

جایگاه ژئوپلیتیک ایران برای ترانزیت انرژی در خاورمیانه

وزیر نفت گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلتیک خود می‌تواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد.
جایگاه ژئوپلیتیک ایران برای ترانزیت انرژی در خاورمیانه
کد خبر:۲۰۴۴

به گزارش اقتصاد معاصر؛ محسن پاک‌نژاد وزیر نفت امروز در ملاقات با محمد حامل که برای بررسی و هماهنگی درباره برگزاری بیست‌وششمین نشست وزارتی مجمع کشور‌های صادرکننده گاز در آبان‌ماه به تهران آمده است، تأکید کرد: ایران یکی از بنیان‌گذاران اصلی این مجمع است و برگزاری بیست‌وششمین نشست وزارتی در آغاز دولت چهاردهم را به فال نیک می‌گیریم.

 

وی افزود: همان‌طور که نخستین نشست وزارتی مجمع سال ۲۰۰۱ میلادی در تهران برگزار شد و نتایجی مثبت را برای اعضا به همراه داشت، انتظار می‌رود این نشست هم با مشارکت حداکثری، دستاورد‌هایی ارزنده را برای کل اعضا داشته باشد.

 

نقش مجمع کشور‌های صادرکننده گاز در تثبیت امنیت انرژی جهان

وزیر نفت ادامه داد: با توجه به اوضاع ژئوپلیتیک جهان و شرایط خاص بازار‌های گاز جهان به‌ویژه در بحران‌های جهانی انرژی، امروز باید از دبیرخانه جی‌ئی‌سی‌اف حمایتی ویژه شود، به‌طوری که این مجمع بتواند با مشارکت و همکاری همه‌جانبه اعضایش، نقشی بارز در تثبیت امنیت انرژی جهان ایفا کند.

 

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه گزارش کارشناسی جی‌ئی‌سی‌اف مانندچشم‌انداز بازار گاز و... نقشی مهم در این میان ایفا می‌کند، گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکش می‌تواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد و نقش یک قطب را بازی کند.

 

وی با بیان اینکه نقش گاز افزون بر امنیت انرژی در پیشبرد سیاست‌های اقلیمی جهان، به‌ویژه در دوران گذار به انرژی پاک بسیار حائز اهمیت است، افزود: در این میان دبیرخانه جی‌ئی‌سی‌اف با هماهنگی دبیرخانه اوپک (سازمان کشور‌های صادرکننده نفت) می‌تواند در نشست‌ها و مذاکرات نشست کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) که در جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود، به‌نحو مؤثر ایفای نقش کند.

 

وزیر نفت ضمن تشکر از تلاش‌های دبیرخانه جی‌ئی‌سی‌اف در سال‌های اخیر، ادامه داد: ازجمله این اقدام‌ها، تأسیس مؤسسه تحقیقات گاز (GRI) است که می‌تواند زمینه مؤثری برای همکاری کشور‌های عضو در حوزه فناوری، آموزش و نیروی انسانی باشد.

 

پاک‌نژاد تأکید کرد: امیدوارم همکاری‌های دبیرخانه جی‌ئی‌سی‌اف و پژوهشگاه صنعت نفت در مسیر ارتقا باشد و در زمینه‌های نوپدید مانند هیدروژن و هوش مصنوعی و دیگر مسائل روز، همکاری تحقیقاتی انجام شود.

 

آمادگی ایران برای برگزاری بیست‌وششمین نشست وزارتی جی‌ئی‌سی‌اف

وی گفت: امیدوارم بیست‌وششمین نشست وزارتی جی‌ئی‌سی‌اف با حضور حداکثری کشور‌های عضو و ناظر برگزار و به نقطه عطفی دیگر در تاریخ مجمع کشور‌های صادرکننده گاز تبدیل شود.

 

وزیر نفت افزود: نقش دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف در ایجاد این هماهنگی قابل توجه است و با توجه به تجربه‌ها و دانش، این کار مهم به‌نحواحسن و مطلوب انجام خواهد شد.

 

پاک‌نژاد تأکید کرد: وزارت نفت ایران تلاش‌های زیادی در زمینه برگزاری مؤثر و مفید این نشست انجام داده است و به‌دلیل مشغله کاری در آغاز کار دولت چهاردهم، محل برگزاری نشست را تهران تعیین کردیم و دعوتنامه‌های تازه را هم تهیه و به‌زودی ارسال می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: گروه کاری قوی به سرپرستی معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی در وزارت نفت تشکیل شده است و از دبیرخانه مجمع نیز درخواست دارم با همکاری گروه برگزارکننده این نشست، امکان برگزاری شایسته فراهم شود./ایسنا

ارسال نظرات